Rureczki z kremem kakaowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rureczki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 36%, serka mascarpone i kakao.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    serek mascarpone 250 g
    śmietanka 36% 250 ml
    cukier puder 2 łyżki
    cukier waniliowy 16 g
    kakao 2-3 łyżki
    jajko 1 szt. do posmarowania
    kolorowa posypka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Rurki

Rureczki z kremem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie rureczek:

    Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką.
  • 2. Krem:

    Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone i kakao cały czas miksując.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mąka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować