Rozkoszna wiosenna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wsch. wybrzeża Chin.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - marchew: 1 sztuka
    - Por średniej wielkości: 1 sztuka
    - listki laurowe: 2 sztuki
    - Wywar ze świeżej ryby (nie mrożonej!): 850 mililitrów
    - Młode ugotowane kraby: 2 sztuki
    - Starty świeży imbir: 2.5 łyżeczki
    - jasny sos sojowy: 1 łyżeczka
    - Mielony anyż gwiazdkowy: 0.5 łyżeczki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozkoszna wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 15 min)
  • 2. W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru.
  • 3. Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 15 min.
  • 4. Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń 
  • 5. Skąd cudowne właściwości? 
    Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała.
    Zupa jest uważana za eliksir miłości - połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów... a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę ;) Rozgrzeje, pozytywnie nastawi i pomoże odzyskać siły po zimie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować