Rosół na ćwiartkach wędzonych

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was nową pyszną wersję rosołu który sama wymyśliłam i powiem w sekrecie że rosołek wyszedł pierwsza klasa

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża pierś kurczaka,
    4 ćwiartki kurczaka,
    2 ćwiartki kurczaka wędzonego,
    1 duża marchew,
    3 plastry korzenia selera,
    1 mały korzeń pietruszki,
    1 łyżka tłuszczu gęsi,
    1 mały por,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 mały pęczek natki pietruszki,
    1 duży ząbek czosnku,
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół na ćwiartkach wędzonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać wymoczone mięsa oraz oczyszczone warzywa i od zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięs, w trakcie gotowania dodać por oraz dowolną przyprawę w formie jarzynki a także ziela i liście laurowe, całość gotować przez godzinę
  • rosół 2. Po wyznaczonym czasie dodać opłukane ćwiartki wędzone i gotować na bardzo wolnym ogniu kolejną godzinę, po tym czasie dodać pokrojoną natkę pietruszki oraz pokrojony w małą kostkę czosnek i gotować jeszcze 5 minut na koniec wsypać pieprz i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować