PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Krupnik na wędzonych żeberkachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/79/krupnik-na-wedzonych-zeberkach.jpeg33002845http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/krupnik-na-wedzonych-zeberkach
1.
Żeberka zalać ok.2.5 l wody, gotować na wolnym ogniu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Jarzyny oprócz ziemniaków obrać pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować aż będą na pół miękkie. Zupę w tym czasie można lekko posolić.
2.
Kaszę jęczmienną przelać woda, wypłukać, dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy chwilę gotować aż będą miękkie. Żeberka wyciągnąć i obrać z mięsa można pokroić na mniejsze części, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Komentarze