Rolowany schab z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozetnij wzdłuż na pół nie docinając do końca i rozłóż jak książkę.
Rozbij tłuczkiem na grubość 0,5 centymetra.
Mięso natrzyj pieprzem i wegetą,odstaw na bok.
2.Kapustę i grzyby zalej wodą i gotuj osobno 30 minut,odcedź.
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej masło,wrzuć posiekaną cebulę i czosnek,zeszklij.
Następnie dodaj ugotowane grzyby,kapustę i kaszę ,mieszając smaż 10 minut,przestudź,
3.Na rozbitym schabie,rozłóż farsz i zaczynając od krótszego boku zroluj ściśle.
Roladę zawiń w folię aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 60-70 minut w temperaturze 180 stopni C.
10 minut przed końcem pieczenia,zdejmij z wierzchu folię,aby rolada lekko się przyrumieniła.
Komentarze