Rolowany schab z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Taka rolada to jeden z lepszych pomysłów na wykorzystanie schabu.
Pyszne i aromatyczne mięso na rodzinny obiad.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg schabu
    200 g kiszonej kapusty
    3 garści suszonych grzybów
    100 g kaszy gryczanej białej
    cebula
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    wegeta do mięs
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolowany schab z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozetnij wzdłuż na pół nie docinając do końca i rozłóż jak książkę.
    Rozbij tłuczkiem na grubość 0,5 centymetra.
    Mięso natrzyj pieprzem i wegetą,odstaw na bok.
  • 2. Kapustę i grzyby zalej wodą i gotuj osobno 30 minut,odcedź.
    Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Na patelni rozgrzej masło,wrzuć posiekaną cebulę i czosnek,zeszklij.
    Następnie dodaj ugotowane grzyby,kapustę i kaszę ,mieszając smaż 10 minut,przestudź,
  • 3. Na rozbitym schabie,rozłóż farsz i zaczynając od krótszego boku zroluj ściśle.
    Roladę zawiń w folię aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 60-70 minut w temperaturze 180 stopni C.
    10 minut przed końcem pieczenia,zdejmij z wierzchu folię,aby rolada lekko się przyrumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować