Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i solą
2.Pieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę .
Przestudzić , dodać starty ser, wymieszać.
3.Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem.
Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki,
Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.
4.Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania , posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 40 minut.
Komentarze