Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu

4.5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowo - serowym , w chrupiącej parmezanowej panierce

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    1/2 kg pieczarek
    cebula
    2 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    2-3 łyżki masła
    100g parmezanu
    sól, pieprz

    Panierka:
    2-3 łyżki bułki tartej
    100g parmezanu
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i solą
  • 2. Pieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę .
    Przestudzić , dodać starty ser, wymieszać.
  • 3. Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem.
    Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki,
    Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.
  • 4. Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania , posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować