Cukinia faszerowana

3 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybko, pysznie, zdrowo, kolorowo.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    500g mięsa mielonego z indyka
    1 szkl passaty pomidorowej
    mała czerwona papryka
    5 pieczarek
    cebula
    3 ząbki czosnku
    bazylia
    papryka wędzona
    oregano
    sól, pieprz
    mozzarella
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić, usunąć nasiona, posypać solą, odstawić.

    Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso, smażyć przez chwilę, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę, smażyć, dodać passatę, przyprawy, dusić do zgęstnienia.
    Mięsem faszerować cukinię, sypać startą mozzarellą, zapiekać w 180*C około 30 minut, do miękkości cukinii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować