REKLAMA

Cukinia faszerowana

wyświetlono: 2114 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Szybko, pysznie, zdrowo, kolorowo.

opublikowany: 02.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    500g mięsa mielonego z indyka
    1 szkl passaty pomidorowej
    mała czerwona papryka
    5 pieczarek
    cebula
    3 ząbki czosnku
    bazylia
    papryka wędzona
    oregano
    sól, pieprz
    mozzarella
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić, usunąć nasiona, posypać solą, odstawić.

    Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso, smażyć przez chwilę, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę, smażyć, dodać passatę, przyprawy, dusić do zgęstnienia.
    Mięsem faszerować cukinię, sypać startą mozzarellą, zapiekać w 180*C około 30 minut, do miękkości cukinii.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KulinarnePrzygody

Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia mięsem mielonym, ryżem i dodatkami.

kategoria: Dania główne faszerowane opublikowany: 15.02.2018 | wyświetlono: 875 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: weronika.dawidowicz 1519232285903

Faszerowana cukinia

lekka idealna na obiad lub kolacje

kategoria: Przekąski opublikowany: 11.08.2019 | wyświetlono: 312 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE