Prowansalskie roladki z kurczaka

4.5 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Roladki to świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone.
Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Prowansalskie roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut przed wyjęciem usuwamy folię jeśli chcemy aby się trochę przyrumieniły.
    Takie pakieciki można przygotować dzień wcześniej i odstawić do lodówki a następnego dnia upiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Roladki z kurczaka

To może cię zainteresować