Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami

4.49 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakowite roladki zawinięte w boczku z farszem pieczarkowo-serkowym. Idealne danie obiadowe. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    500 g pieczarek,
    1 cebula,
    1 serek topiony,
    przyprawa do kurczaka,
    sól i pieprz do smaku,
    100-150 g gotowanego boczku.
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy. Pieczarki i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do miękkości. Przyprawiamy i dodajemy serek topiony, mieszamy aż się ładnie połączą składniki.
  • 2. Na rozbite piersi kurczaka wykładamy po łyżce farszu i zwijamy, nastepnie okręcamy plasterkiem boczku. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Do farszu możemy dodać paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Pieczarki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować