Żyrafę, ciasto pozytywnie zakręcone, czyli przepyszną roladę biszkoptową z nadzieniem budyniowym i dodatkiem banana. Ciasto wygląda efektownie, ma piękny żyrafi wzorek, ciekawie smakuje i warto je upiec.
4.48 (147 ocen)
Porady
1. Rolada wyglada lepiej, gdy wzorki są mniejsze( oczywiście jest to kwestia gustu). 2. Przy zwijaniu pamiętajmy, że strona wzorzysta idzie na zewnątrz. Krem nakladamy na stronę czekoladową. 3. Jeśli rolada się łamie, przyczyną może być za wysoka temperatura. 4. Jajka, których użyłam są wielkości M, czyli Medium: średnie 5. Jasny wzorek wyciskamy na papier do pieczenia. Możemy to zrobić z pamięci, można go też narysować go ołówkiem na papierze do pieczenia po lewej stronie lub poszukać w internecie, wydrukować i podłożyć pod papier. 6. Pamietajmy, aby ciasto równomiernie rozsmarować, brzegi nie mogą być cieńsze.
Komentarze