Rolada szpinakowa z łososiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna dla wielbicieli ciast szpinak-owych rolada z wędzonym łososiem i twarożkiem czosnkowym. Roladę robiłam trzeci raz ponieważ zasmakowała mojej rodzince.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt.,
    sól szczypta,
    mąka pszenna 3 łyżki,
    szpinak mrożony 450 g,
    czosnek 2 ząbki,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    pieprz do smaku,
    twarożek czosnkowy 1 op.,
    łosoś wędzony około 200 g (u mnie brzuszki wędzone bo je lubimy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Ryba Jajko Przekąski

Rolada szpinakowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada szpinak-owa z łososiem 1. Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli z 5 jaj.
    Do ubitej piany cały czas ubijając dodać żółtka,następnie przesiać 3 łyżki mąki,rozmrożony odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników.
    Doprawić do smaku pieprzem , czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną.
    Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 - 170 stopniach około 15 minut.
    Po upieczeniu zawinąć w ściereczkę do wystudzenia.
    Na wystudzony biszkopt rozsmarować twarożek czosnkowy.
    Na jednym brzegu ułożyć wzdłuż dłuższego boku kawałki łososia wędzonego i zwinąć w roladę.
    Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na dwie godziny.

    Po wyjęciu kroimy w 1,5 cm krążki.

    Podajemy jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować