Szybka przekąska z ciasta francuskiego

3.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka ale tez bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego którą uwielbiają duzi i mali smakosze przekąsek.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie XXL 1 op,
    plastry sera żółtego około 150 g,
    szynka konserwowa plastry około 200 g,
    keczup,
    majonez,
    Dodatkowo;
    posiekana cebulka zielona 2 łyżki,
Wystaw ocenę:

3.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Szybka przekąska z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed przygotowaniem. Ciasto rozwinąć i ułożyć dłuższym brzegiem do siebie. Całe ciasto posmarować keczupem i majonezem . Następnie rozłożyć plastry szynki konserwowej na szynkę plastry sera żółtego. Zwinąć dość ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na plastry 1-1,5 cm szerokości, bokiem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe ślimaczki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 - 25 minut. Po upieczeniu wyjąć oprószyć posiekaną cebulką zieloną i gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować