Rolada straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj,na koniec dodaj cukier. Następnie dodaj olej, maślankę, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz.
Na koniec dodaj barwnik spożywczy. Wymieszaj.
Do ciasta dodaj mąkę i połącz składniki.
2.Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175 C. przez ok. 15 minut.
Gotowe ciasto przełóż na czystą ściereczkę posypaną cukrem pudrem. Zwiń w roladę i ostudź.
Serek kremowy utrzyj z cukrem pudrem, dodaj ekstrakt waniliowy.
Kremówkę ubij . a następnie dodaj do serka. Do kremu dodaj startą czekoladę i wymieszaj.
Krem wyłóż na ostudzone ciasto i zwiń w roladę. Ciasto przełóż na kilka godzin do lodówki.
Komentarze