Rolada straciatella

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Prosta, ale robi wrażenie do tego jest przepyszna

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki maślanki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    różowy barwnik
    1 1/2 szklanki kremówki
    220 g serka kremowego
    3/4 szklanki cukru pudru
    kilka kropel ekstraktu waniliowego
    ok. 50 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery

Rolada straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj,na koniec dodaj cukier. Następnie dodaj olej, maślankę, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz.
    Na koniec dodaj barwnik spożywczy. Wymieszaj.
    Do ciasta dodaj mąkę i połącz składniki.
  • 2. Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175 C. przez ok. 15 minut.
    Gotowe ciasto przełóż na czystą ściereczkę posypaną cukrem pudrem. Zwiń w roladę i ostudź.
    Serek kremowy utrzyj z cukrem pudrem, dodaj ekstrakt waniliowy.
    Kremówkę ubij . a następnie dodaj do serka. Do kremu dodaj startą czekoladę i wymieszaj.
    Krem wyłóż na ostudzone ciasto i zwiń w roladę. Ciasto przełóż na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować