Rolada serowa ze szpinakiem

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i łatwa w przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rolada serowa :
    30 dag żółtego sera
    4 jajka
    200 ml majonezu
    3 ząbki czosnku
    Masa szpinakowa:
    1 op szpinaku mrożonego liście
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 op fety
    Dodatkowo :
    2 filety z kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Rolada serowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada serowa ze szpinakiem 1. Ser zetrzeć na tarce dodać jajka, majonez i 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, dokładnie wszystko wymieszać.
    Masę przełożyć na blachę piekarniczą wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec 12 min w 180C góra/dół.
  • 2. Na patelni rozpuścić masło dodać czosnek i szpinak. Smażyć ok 5 min następnie dodać pokrojoną w kostkę fetę. Smażyć aż do połączenia składników ok 3 min.
  • rolada serowa ze szpinakiem 3. Na upieczoną masę serową wyłożyć cienko pokrojonego kurczaka (tylko na 3/4 blachy) oprószyć lekko słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Następnie na kurczaka położyć masę szpinakową.
  • Rolada serowa ze szpinakiem 4. Roladę zwinąć i piec 30 min w 180c góra/dół.

Porady

Gdy szpinak puści zbyt dużo wody, przed dodaniem fety należy ją zlać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować