Budyniowe racuszki

  • wyświetlono: 919 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 3

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz.

Joanna Poprostupycha
  • 20min

Składniki

Ciasto:

1 szklanka maki pszennej
3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
1 budyń waniliowy 40g (proszek)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo:

konfitura z porzeczek
cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania przepisu:

Budyniowe racuszki

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na małej ilości oleju z obu stron. Podajemy z ulubioną konfiturą oraz oprószamy lekko cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieplacuszkiracuszkibudynioweprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Racuszki

Pyszny letnio-jesienny podwieczorek!

jagodowe racuszki

Dodane przez: lucyna19

Jagodowe racuszki

Sezon na jagody w pełni,wiec racuszki...

Racuszki serowe

Dodane przez: czarrna

Racuszki serowe

Mała odmiana, gdyż zazwyczaj robię...

RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

Dodane przez: Ostra Na Słodko

RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne...

Racuszki smażone bez tłuszczu

Dodane przez: Futka

Racuszki smażone bez tłuszczu

Propozycja na puszyste, słodkie...

babcine racuszki z jabłkami

Dodane przez: rena123

Babcine racuszki z jabłkami

Takie racuszki robiła nam babcia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE