Budyniowe racuszki

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Ciasto:

    1 szklanka maki pszennej
    3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
    1 jajko
    2 łyżki cukru pudru
    1 budyń waniliowy 40g (proszek)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju rzepakowego

    Dodatkowo:

    konfitura z porzeczek
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Budynie Placki

Budyniowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na małej ilości oleju z obu stron. Podajemy z ulubioną konfiturą oraz oprószamy lekko cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować