RACUCHY Z SEREM RICOTTA

4.5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Pulchne i delikatne racuszki podane z sosem truskawkowym to danie które możemy podać na śniadanie, podwieczorek czy kolację.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 250 ml sera ricotta
    250 ml mleka
    20 dag mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyzka cukru zwykłego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    tłuszcz do smażenia

    Mus truskawkowy:
    1 szklanka truskawek
    1 łyzka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka odzielić od białek. Ricottę zmieszać w misce z mlekiem, cukrami i żółtkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, i delikatnie wymieszać, żeby powstało gładkie ciasto.
  • 2. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta delikatnie mieszjąc.
  • 3. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.Układać na talerzu wyłożonym papierowym recznikiem. Podawać z sosem z owoców, owocami lub sosem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ricotta Serek Truskawki Mąka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować