Naleśniki z waniliowym serem ricotta

4.49 (172 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Przepyszne naleśniki z delikatnym serem ricotta, polane czekoladą - poprostu palce lizać:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody(może być mineralna)
    20 dag mąki
    sól
    tłuszcz do smażenia

    Nadzienie:
    40 dag sera ricotta
    2 łyżki cukru
    1/2 opakowania cukru waniliowego lub kilka kropel extraktu waniliowego
    2 łyżki śmietanki
    owoce, czekolada do polania
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Ser

Naleśniki z waniliowym serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c3sfvs 1. Ciasto:
    Jajka ubić w misce, dodając po trochu mąkę, mleko i wodę. Pozostawić na ok.30 minut aby ciasto "odpoczęło".Patelnię rozgrzać z niewielką ilością tłuszczu. Łyżką wazową nalewać cienką warstwę ciasta na patelnię i smażyć z dwóch stron.
  • 2. Ser ricotta rozmieszać z cukrem, cukrem waniliowym, i śmietanką.Nakładać na naleśniki i składać lub zwinąć w rulonik.Podawać z owocami lub polać czekoladą,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować