Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)

4.38 (210 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Racuchy drożdżowe z serem to świetna propozycja na kolację.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml ciepłego mleka,
    1,5 szklanki mąki,
    25 g świeżych drożdży,
    łyżka cukru,
    2 jajka,
    szczypta soli,
    200 g sera twarogowego,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.38 (210 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Racuchy Ser

Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Twaróg kruszymy dłońmi.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu.

    Usmażone posypujemy cukier puder.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować