Racuchy makaronowe z dynią i żółtym serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można odnieść wrażenie, że składniki podane są na dużą porcję. Sama byłam zdziwiona, gdy placki zniknęły w mgnieniu oka i ostatecznie były „na raz” ;P Racuchy bardzo przypadły do gustu domownikom i w najbliższym czasie ponownie zagoszczą na naszym stole.

Składniki:

  • 200 g makaronu jajecznego – nitki
    300 g miąższu dyni
    170 g żółtego sera
    4 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego suszonego
    ½ łyżeczki imbiru mielonego
    ½ łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Racuchy makaronowe z dynią i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy makaronowe z dynią i żółtym serem 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, wystudzić i przełożyć do miski. Dynię i ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, dodać do makaronu. Wsypać tymianek, czosnek, imbir i gałkę muszkatołową.
    Następnie wbić jajka i wymieszać. Na końcu wsypać mąkę oraz przyprawy do smaku. Ponownie wymieszać.
  • Racuchy makaronowe z dynią i żółtym serem 2. Suchą patelnię rozgrzać, nałożyć porcje przygotowanej masy.
  • Racuchy makaronowe z dynią i żółtym serem 3. Piec na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzą 34 nieduże racuchy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować