Pychotka schabowa

4.5 (2 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Alternatywa dlaq klasycznych schabowych. Te kotleciki s pyszne. Ciekawego smaku nadaje im topiony ser.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Po tyle samo:
    kotletów schabowych
    plasterków serka topionego
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    gałązek natki pietruszk
    vegeta natur
    papryka słodka i ostra
    jajko, mąka i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pychotka schabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pychotka schabowa 1. Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15minut.
  • 2. W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
  • 3. Na środek każdego kotleta kładę łyżkę pieczarek i pory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Składam w 'kopertę",panieruję w jajku i bułce (bułka-jajko-bułka). Smażę w oleju z masłem do chwili kiedy kotlety uzyskają złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować