Alternatywa dlaq klasycznych schabowych. Te kotleciki s pyszne. Ciekawego smaku nadaje im topiony ser.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Po tyle samo:
kotletów schabowych
plasterków serka topionego
30 dag pieczarek
1 cebula
gałązek natki pietruszk
vegeta natur
papryka słodka i ostra
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania
Pychotka schabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15minut.
2.W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
3.Na środek każdego kotleta kładę łyżkę pieczarek i pory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Składam w 'kopertę",panieruję w jajku i bułce (bułka-jajko-bułka). Smażę w oleju z masłem do chwili kiedy kotlety uzyskają złoty kolor.
Komentarze