PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/81/nadziewane-pieczarki-w-serowych-czapeczkach.jpeg800600http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/nadziewane-pieczarki-w-serowych-czapeczkach
po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8)
0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki
15 dag startego sera edamskiego
1 jajko
1 średnia cebula
zielona pietruszka
masło
1ząbek czosnku
keczup
przyprawy:
vegeta natur, pieprz mielony, maggi
Sposób przygotowania przepisu:
Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach
1.
Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojona w bardzo drobną kostke, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno trzonki i mieszamy z mięsem. Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min. w 170*C
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze