Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

  • wyświetlono: 384 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczne danie na obiad lub ciepłą kolację.

Henryka
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8)
0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki
15 dag startego sera edamskiego
1 jajko
1 średnia cebula
zielona pietruszka
masło
1ząbek czosnku
keczup
przyprawy:
vegeta natur, pieprz mielony, maggi

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

  • 1. Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojona w bardzo drobną kostke, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno trzonki i mieszamy z mięsem. Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min. w 170*C

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopieczarkiserkolacjaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pałki kurczaka nadziewane pieczarkami

Dodane przez: dagita

Pałki kurczaka nadziewane pieczarkami

Tego dania nauczyła mnie mama....

tagiatelle

Dodane przez: Aninka88

Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie...

dla wielbicieli makaronu

mielone w czapeczkach

Dodane przez: beatkaa153

Mielone w ziemniaczanych czapeczkach

Trzeba coś poodwracać i od razu...

udka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

Pieczarki oraz ser nie tylko sprawiają...

image-0u78i4c

Dodane przez: wiesiołek

Pierś nadziewana pieczarkami

Doskonała propozycja na grilla,...

image-1e2nd9h

Dodane przez: paulette17

Pieczarki nadziewane serem

Najlepsze pieczarki to takie, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE