Bardzo lubię ten rodzaj babki, jest puszysta i delikatna, ciężko jej się oprzeć. Cytrynowa nuta idealnie do niej pasuje. Babka jest bardzo prosta i szybko się ją robi, idealnie sprawdzi się do niedzielnej kawy, lub dla niespodziewanych gości, a może zagości u Ciebie na Wielkanoc? Ja lubię taką babeczkę upiec zupełnie bez okazji, my lubimy mieć zawsze coś słodkiego do kawy w trakcie tygodnia. U nas na szybko oprószyłam tylko cukrem pudrem,ale Ty możesz przygotować lukier cytrynowy, będzie jeszcze smaczniejsza.
5 (1 ocen)
Porady
1 szkl. = 250 ml. Możesz również dodać skórkę otartą z jednej sparzonej cytryny. Babeczkę taką możesz również przygotować w wersji z ciemnym ciastem. Wystarczy ciasto jasne podzielić na pół, jedną połowę wylać do blaszki a do drugiej dodać łyżkę kakao i 2 łyżki mleka, dokładnie wymieszać i wylać na ciasto jasno. Piec 5 min dłużej.
Komentarze