Pulpety z nadzieniem kalafiora w sosie pomidorowo paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: kalafiora opłukać, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego na pół twardo. Mięso wymieszać z solą i pieprzem do smaku oraz jajkami. Podzielić na małe kulki, spłaszczyć, na każdą porcję ułożyć porcję kalafiora, skleić w kulkę. Wodę(około ½ l)zagotować z pęczkiem włoszczyzny, wrzucać kulki mięsne, gotować około 15 minut na średnim ogniu. Masło stopić, dodać paprykę, podsmażyć, następnie wlać przecier pomidorowy – całość gotować około 10 minut. Dodać do pulpecików powstały sos, wyjąć włoszczyznę. Doprawić jeszcze przyprawami(można dodać vegetę do smaku) – gotować jeszcze około 5 minut.
Porady
1. do mięsa można dodać 2-3 łyżki kaszy jaglanej, gotowanej.
Komentarze