Pulpeciki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na gotowane pulpeciki w sosie koperkowym. Sos do pulpecików zrobiłam z dodatkiem śmietany i mleka. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pulpeciki:
    30 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka z czubkiem mąki ziemniaczanej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Na sos koperkowy :
    2 szklanki wody
    2 średnie marchewki
    mały pęczek koperku
    100 mililitra zimnej wody
    100 mililitra śmietany 30%
    100 mililitra mleka
    1 łyżka mąki
    1 płaska łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Pulpeciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki w sosie koperkowym 1. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki na pulpeciki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpety i wkładamy do gotującej się wody, dokładamy starte marchewki i gotujemy około 30 minut. W międzyczasie koperek myjemy i kroimy na drobno, wkładamy do gotujących się pulpetów.
    Do wysokiego pojemnika wlewamy wodę i wsypujemy mąkę, mieszamy i dolewamy mleko oraz śmietanę, ponownie mieszamy i wlewamy do gotujących się pulpecików. Dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować