Takie pulpeciki są idealne dla kobiet karmiących piersią, dla małych dzieci bądź osób z problemami żołądkowymi. Pulpeciki sa delikatne i lekko strawne . Każdemu posmakują
Pulpeciki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa, czosnek przeciskam przez praskę bezpośrednio do mięsa. Dodajemy przypraw i porządnie mieszamy.
2.W garnku zagotowujemy litr wody. Gdy zacznie wrzeć z mięsa formujemy pulpeciki i w rzucamy do wody.
Gotujemy ok 10 min
3.Pulpeciki wyjmujemy na talerz. Do dotującej się wody spod pulpecików dodajemy ok 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego i przyprawy mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia,
Do 1/2 szkl zimnej wody dodajemy 3 łyżki mąki mieszamy by nie było grudek i wlewamy do sosu. Mieszamy gotujemy ok 5 min
4.Do gotującego sosu wrzucamy pulpeciki Gotujemy 5 min
5.Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na talerzu układamy kaszę, polewamy sosem i nakładamy pulpeciki.
Komentarze