Pulpeciki gotowane z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Zapraszam na pyszne pulpeciki gotowane razem z młodą kapustą i marchewką. Możemy je podać zarówno na obiad jak też i na kolację. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Na gotowaną kapustę :
    1/4 średniej główki młodej kapusty
    3 szklanki​ wody
    1 średnia marchewka
    1 łyżeczka soli
    Na pulpeciki :
    25 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    2 łyżki jogurtu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klopsiki

Pulpeciki gotowane z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Kapustę oczyszczamy, kroimy na drobno, przekładamy do garnka, solimy.
    Wszystkie składniki na pulpeciki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpeciki, dokładamy do garnka i gotujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować