Gotowane pulpeciki dla niemowląt

4.43 (206 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Smaczne gotowane pulpeciki bez dodatku soli

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Na pulpeciki:
    500g mięsa mielonego (u mnie szynka)
    1 jajko
    trochę pieprzu
    po 1 łyżce koperku i natki pietruszki
    trochę bułki tartej

    Na wywar:
    marchewka
    pietruszka
    ziele angielskie
    lubczyk
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.43 (206 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowane pulpeciki dla niemowląt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mięso mielone z jajkiem, koperkiem, pietruszką, pieprzem. Dodać bułkę tarta, żeby pulpeciki się kleiły. Lepić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
    Nastawić wywar: woda+podane składniki. Na wrzący wywar wrzucić pulpeciki. Gotować ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować