Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczna smażona rybka

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg pstrąga łososiowego
    skórka z cytryny
    sól morska
    pieprz cytrynowy
    kurkuma
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć i usunąć wszystkie ości. Pokroić pstrąga na kawałki.
    Cytrynę sparzyć, umyć i zetrzeć na tarce skórkę. Tylko żółtą część.
    Sól, pieprz cytrynowy,kurkumę wymieszać razem, a następnie
    oprószyć kawałki pstrąga.
    Rozgrzać patelnię grillową i układać rybę skórą do dołu, a następnie obrócić.
    Grillować nie zbyt długo, aby ryba była soczysta.
    Podawać skropioną sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować