REKLAMA

Polędwiczki ziołowe z jabłkiem

wyświetlono: 1136 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Polędwiczka to bardzo delikatne i smaczne mięso i nie należy smażyć jej zbyt długo.

opublikowany: 10.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża polędwiczka wieprzowa
    2 jabłka
    2 cebule
    2 czubate łyżeczki musztardy stołowej
    2 łyżki ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki masła klarowanego
Ocena:

(średnia 4.5 z 150 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy rozbić ręką mocno dociskając.
    Musztardę wymieszać z solą i pieprzem. Każdy plaster polędwiczki posmarować z dwóch stron pastą z musztardy. Odstawić na około 15 minut do lodówki.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć polędwiczkę z dwóch stron na rumiany kolor.
    Kiedy będzie już gotowa, w dłoniach rozetrzeć zioła prowansalskie i posypać mięso. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Dodać plasterki jabłek oprószyć solą i pieprzem (szczyptą) i chwilę smażyć wraz z cebulą.
    Na półmisek wyłożyć jabłka polędwiczki i wszystko obłożyć zeszkloną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kuchcik89 gto

Polędwiczki miodowo-ziołowe

Łatwe w wykonaniu, smaczne, a przy tym odświętne danie!

kategoria: Dania główne polędwica polędwiczki opublikowany: 16.03.2015 | wyświetlono: 326 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE