Prawdziwki marynowane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W tym roku na brak grzybów nie mogliśmy narzekać,
Półki w spiżarni uginają się od słoików, różnych przetworów.
W zimie będzie co jeść.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 -kg prawdziwków
    Zalewa;
    4 - szkl wody
    1 - szkl octu
    1- łyżka soli
    4 - łyżki cukru
    15 - ziela angielskiego
    6 - liście laurowe
    pieprz w kulkach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Prawdziwki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, obrać, opłukać.
    Do garnka wlać wodę, osolić, obgotować przez kilka minut.
    Obgotowane grzyby, odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.
  • 2. Zalewa;
    Do garnka wlać wodę, dodać ocet i przyprawy, zagotować.
    Prawdziwki przełożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącą, zalewą, zakręcić słoiki, odwrócić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować