Potrawka z mięsem i fasolką szparagową a'la meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W tej potrawce jest dużo papryki, pomidory, kukurydza, zamiast czerwonej fasoli, fasolka szparagowa i mięso z indyka. Danie jest pikantne i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże cebule
    3 - 4 łyżki oleju rzepakowego
    800 g mięsa z uda indyka bez skóry
    500 g pomidorów
    4 duże papryki
    100 g koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ziół prowansalskich
    2 łyżki słodkiej czerwonej papryki
    2 szczypty chili
    łyżka cukru
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
    500 g fasolki szparagowej
    puszka kukurydzy 340 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z mięsem i fasolką szparagową a'la meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić z ogonków, umyć i ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Odcedzić na sicie. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki około 2 cm.
    W garnku z grubym dnem, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojone w grubą kostkę mięso z uda indyka. Pomieszać, przykryć i dusić aż mięso straci surowość.
    Dodać pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę oraz około 300 ml gorącej wody. Dusić pod przykryciem.
    Dodać pokrojone w kostkę papryki. Oczywiście wcześnie pozbawione gniazd nasiennych. Teraz jeszcze koncentrat pomidorowy, cukier i zioła prowansalskie. Dusić około 30 minut, mieszać od czasu do czasu. Jeśli jest taka potrzeba dodać gorącej wody.
    Na koniec dodać jeszcze słodką czerwoną paprykę, chili, pokrojoną fasolę szparagową i kukurydzę oraz pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Pomieszać i jeszcze chwilę pogotować, żeby smaki się wymieszały.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować