Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej, mam świetny przepis. To danie pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Potrawka z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fasolę myję, odcinam końcówki, kroję na połówki i gotuję w osolonej wodzie.
2. Mięso kroję w paski, doprawiam solą, wlewam sos sojowy, dokładnie mieszam.
3. Cebulę, czosnek, imbir, obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
4. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
2.5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki.
6. Papryki oraz ugotowaną fasolę przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody, wsypuję curry, kurkumę, ewentualnie solę. Gotuję około 5 minut i zagęszczam sos mąkami rozrobionymi w małej ilości wody.
3.7. Danie gotowe, podaję z ryżem lub ziemniakami.
8. Smacznego.
Komentarze