Potrawka z kurczakiem i fasolką szparagową

4.17 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej, mam świetny przepis. To danie pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 300 g fasolki szparagowej zielonej
    • 1 żółta papryka
    • 1 czerwona papryka
    • 1 cm korzenia imbiru
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżeczka curry
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.17 (6 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Potrawka z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Fasolę myję, odcinam końcówki, kroję na połówki i gotuję w osolonej wodzie.
    2. Mięso kroję w paski, doprawiam solą, wlewam sos sojowy, dokładnie mieszam.
    3. Cebulę, czosnek, imbir, obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    4. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
  • warzywa 2. 5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki.
    6. Papryki oraz ugotowaną fasolę przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody, wsypuję curry, kurkumę, ewentualnie solę. Gotuję około 5 minut i zagęszczam sos mąkami rozrobionymi w małej ilości wody.
  • danie 3. 7. Danie gotowe, podaję z ryżem lub ziemniakami.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielona fasolka Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować