Porcja na raz- sałatka w słoiku

4.5 (190 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Fantastyczna sprawa dla zabieganych osób. Taką sałatkę można przygotować wieczorem a następnego dnia zabrać do pracy. Doskonała na drugie śniadanie jak również szybką kolację. Żeby sałatka była fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka (dowolnego)
    1 mała puszka groszku konserwowego
    kawałek kapusty pekińskiej
    1 mała czerwona cebula
    ok. 4 łyżki majonezu
    2-3 ogórki kiszone
    sól
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Majonez

Porcja na raz- sałatka w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam w oleju sojowym) odcedzamy a groszek płuczemy.

    2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną coli i pieprzu. Dodajemy po 1 łyżce majonezu.

    3. Następnie, w tej samej kolejności układamy kolejne warstwy. Słoiki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować