Policzki wołowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso osusz ręcznikiem papierowym i podziel na mniejsze kawałki.
Warzywa oczyść.
Cebulę pokrój w plastry, czosnek posiekaj.
Marchew i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki.
2.W dużym rondlu lub głębokiej patelni (bez plastikowych części) rozgrzej olej.
Porcje policzków obsmaż na oleju, dodaj pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Mieszając co jakiś czas smaż kilka minut.
Dodaj warzywa korzeniowe, wlej wino. Dopraw solą i pieprzem.
Rondel przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
Duś około 2 godziny – mięso musi powinno miękkie.
Porady
Świetnie smakują z kluseczkami, kopytkami lub kaszami.
Komentarze