POLĘDWICZKA Z GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i aromatyczna!

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    450 g polędwiczki wieprzowej,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    łyżka oleju.

    Składniki sosu:
    400 g mrożonych grzybów (wcześniej obgotowane),
    1/2 szklanki gorącej wody zmieszana z 2 łyżkami sosu sojowego,
    170 g śmietany 18% do zup i sosów,
    duża garść posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby rozmrażam i osuszam.
    Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w cienkie plasterki, następnie na połówki. Mięso oprószam solą, pieprzem i słodką papryką.
    Na dużej patelni rozgrzewam olej, wrzucam mięso, smażę na większym ogniu często mieszając przez 5 minut.
    Do polędwiczki wrzucam grzyby, smażę razem przez kolejne 2 minuty cały czas mieszając.
    Wlewam bulion i gotuję przez 2 minuty.
    Na koniec dodaję śmietanę i gotuję do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Danie posypuję posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczka faszerowana grzybami

To może cię zainteresować