Polędwiczka faszerowana grzybami

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurki i polędwiczka to połączenie idealne :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała polędwiczka wieprzowa, 250 g
    200 g kurek
    1 średnia cebula
    1 jajko
    sól, pieprz
    glazura:
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 łyżeczki miodu
    2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    1/2 łyżki octu owocowego, u mnie balsamiczny malinowy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Polędwiczka faszerowana grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Cebulę posiekać i wrzucić na patelnię spryskaną tłuszczem. Podsmażyć i dodać kurki. Doprawić pieprzem, a jak przestygnie wymieszać z jajkiem.
    Polędwiczkę przekroić wzdłuż, ale nie do końca i rozbić na jeden duży kotlet. Posypać solą i pieprzem i na środku rozłożyć farsz. Mięso zwinąć. Końce można spiąć wykałaczkami.
    Składniki glazury wymieszać. Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować glazurą, przykryć przykrywką lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować