Polędwiczka w sosie musztardowo-miodowym

4.5 (200 ocen)

Idealne smaki do idealnego mięsa

Składniki:

  • 1 polędwiczka
    sól
    pieprz
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka miodu
    majeranek
    chilli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Polędwiczka w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczka 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacieramy solą.
  • polędwiczka w marynacie 2. Musztardę, miód, majeranek i chilli mieszamy razem w miseczce.
    Polędwiczkę kroimy na medaliony grubości 2-3 cm i delikatnie przygniatamy dłonią. Obsypujemy pieprzem i przekładamy do marynaty. Wkładamy do lodówki na ok. 1godz.
  • smażenie 3. Po upływie zamierzonego czasu wyjmujemy mięso i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano z dwóch stron.

Porady

* Im dłużej w marynacie tym smak jest intensywniejszy. * Podaję z kuskusem z kleksem z marynaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Miód Musztarda Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować