Śledzie w sosie musztardowo-miodowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śledzie w sosie miodowo-musztardowym. Dodatek miodu równoważy słony smak śledzi. Delikatne, lekko słodkie o pięknej bursztynowej barwie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże płaty śledzia

    2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego

    3 łyżeczki musztardy

    1 płaska łyżka płynnego miodu

    1/2 łyżeczki kurkumy

    szczypta białego pieprzu

    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie pokroić na nieduże kawałki.

    Zrobić sos. Do miski wyłożyć jogurt naturalny, dodać musztardę i płynny miód, doprawić kurkumą i białym pieprzem. Wymieszać na jednolity sos. Dołożyć pokrojone śledzie, wymieszać. Przełożyć do słoika, odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Porady

Do sosu można dać jeśli ktoś się boi że będzie za słodki na początek 1 łyżeczkę miodu i potem ewenetualnie go stopniowo dodawać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Miód Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować