Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

4.98 (189 ocen)

Sos jest nieco słodki i jednocześnie trochę pikantny, a upieczone w ten sposób mięso jest miękkie i soczyste.

Składniki:

  • Składniki:
    • 4 sztuki nóżek (ćwiartki) z kurczaka,
    • 1 cebula,
    • ¾ szklanki pełnego mleka,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 1 łyżka miodu,
    • 1 łyżka ostrej musztardy,
    • Sól, pieprz, papryka do smaku,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (189 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Nogi oprószamy przyprawami. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Dokładamy nóżki i rumienimy je. Dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilkę smażymy, a następnie podlewamy mlekiem z rozpuszczonym w nim miodem. Dokładamy musztardę.
    Mięso dusimy do momentu zagęszczenia sosu. Gdyby mięso było jeszcze gotowe, podlewamy je dodatkowo mlekiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować