POLĘDWICZKI W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM

3 (1 ocen)

  • 4 godz.

pyszne mięsko na obiad

  • 4 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    1, 2 polędwiczki
    3 ząbki czosnku
    oliwa
    przyprawy: sól, pieprz,majeranek ewentualnie zioła prowansalskie

    sos:
    3 łyżki musztardy
    3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 szklanka bulionu lub sosu powstałego z duszenia polędwiczek
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki wcześniej zamarynowane (3 do 4 godzin, a najlepiej całą noc) w soli, pieprzu, majeranku, oliwie i czosnku obsmażamy na patelni w całości, a następnie podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny. Zdejmujemy z ognia, lekko przestudzone kroimy.
    Powyżej podane składniki na sos łączymy ze sobą lekko podgrzewając. (można go zagęścić odrobiną mąki). Uzyskujemy aksamitną polewę musztardowo-miodową do polędwiczek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować