Krokiety z białą kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i odstawiamy.
2.Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy, żeby zmiękły.
Z kapusty wycinamy twardą część, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Studzimy i mielimy kapustę w malakserze lub przepuszczamy przez maszynkę.
Na patelni smażymy na złoto drobniutko pokrojoną cebulkę.
Następnie dodajemy do niej zmiksowaną kapustę. Mieszamy. Dodajemy pokrojone grzyby, doprawiamy i jeszcze chwilę smażymy.
3.Naleśniki smażymy "na blado".
Każdego smarujemy farszem.
4.Zawijamy boki (żeby farsz nie wypadł) , a następnie zwijamy w rulonik.
5.Tak przygotowane krokiety panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.
Komentarze