Podwójnie czekoladowe Brownie z kawą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniały wypiek, dla fanów czekolady!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 tabliczka gorzkiej czekolady min 70 % kakao
    Pół tabliczki białej czekolady
    3 jajka
    70 gramów masła
    300 gramów mąki
    2 czubate łyżki kakao
    1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
    4 łyżki cukru
    Szczypta soli
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy

Podwójnie czekoladowe brownie z kawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku topię masło razem z gorzką czekoladą, dodaję kawę i mieszam. Studzę mieszankę.
    Siekam białą czekoladę. Do masy czekoladowej dodaję jajka, sól, mąkę przesianą razem z kakao i cukier. Dokładnie mieszam, a na końcu wsypuję białą czekoladę.
    Formę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto. Piekę Brownie przez 22-25 minut w 185 stopniach.
    Posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować