Podudzia gęsie w sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obiadek dziś z gęsiny mam swoje to trzeba to zjeść, zawsze to lepsze niż kupne jak człowiek napatrzy się w telewizji albo na Facebook co oni robią z mięsem jak i czym go faszerują to aż odechciewa się tego mięsa a ja zadowolona kiedy mam jeszcze swoje. Fakt że dłużej się je przyrządza ale ten smak nie do opisania.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 podudzia gęsie,

    2 łyżki suszonej włoszczyzny ( mam swojską od mamy ),

    1 łyżka liści lubczyk - magii,

    2 łyżki liści pora,

    2 łyżki natki pietruszki,

    3 łyżki śmietany 12 %,

    1,5 łyżki maki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia gęsie w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Do garnka wlać około litra wody, włożyć podudzia gęsie, dodać suszoną włoszczyznę i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu pod pół przykryciem do czasu aż pozostanie około 2 szklanek wody, wtedy mięso z gęsi jest już miękkie dodać włoszczyznę zieloną, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i nadal gotować - dusić.
  • obiad 2. W czasie gdy mięso gotuje się z włoszczyzną zebrać nadmiar tłuszczu, śmietanę rozrobić z wodą, mąką i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie zważy się ). Zalać gotujące się mięso i zagotować do powstania sosu płynnego.
  • obiad 3. Podudzia wyszły rewelacyjnie, mięso pięknie odchodziło się od kości, do tego były ziemniaki z sosem oraz groszek z marchewką podsmażony na masełku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.48 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
PIECZONE PODUDZIA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

To może cię zainteresować