Podudzia bez kości duszone z sosem sojowym, o smaku ziół prowansalskich. Do tego ulubiona kasza i sałata zielona. Szybko i zdrowo, a to duże atuty w dzisiejszych czasach.
30 min
Składniki:
• 8 sztuk podudzi z kurczaka bez kości
• 4 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• sól, pieprz do smaku
• olej do smażenia
Podudzia kurczaka w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Podudzia zwinąć w roladkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju,
• Podlać sosem sojowym, posypać ziołami prowansalskimi i papryką, doprawić solą i pieprzem.
• Chwilę przesmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i poddusić pod przykryciem ok. 10 minut.
• Podawać z kaszą i zieleniną.
Komentarze