Podudzia kurczaka w sosie sojowym

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

Podudzia bez kości duszone z sosem sojowym, o smaku ziół prowansalskich. Do tego ulubiona kasza i sałata zielona. Szybko i zdrowo, a to duże atuty w dzisiejszych czasach.

  • 30 min

Składniki:

  • • 8 sztuk podudzi z kurczaka bez kości
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia kurczaka w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Podudzia zwinąć w roladkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju,
    • Podlać sosem sojowym, posypać ziołami prowansalskimi i papryką, doprawić solą i pieprzem.
    • Chwilę przesmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i poddusić pod przykryciem ok. 10 minut.
    • Podawać z kaszą i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować