Plastry szynki w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 950 g szynki wieprzowej,
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego,
    0,5 łyżki papryki słodkiej,
    1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,
    0,5 łyżeczki pieprzu białego,
    0,5 łyżki pieprzu ziołowego,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki oleju,
    3,5 szklanki wody,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1 szklanka to poj. 210 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szynki

Plastry szynki w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Przygotowaną szynkę pokroić na plastry po dwa centymetry, dodać przyprawy oraz olej i wmasować je w mięso odstawić na 15 minut, po tym czasie układać na rozgrzanej patelni i smażyć na mocno rumiany kolor
  • obiad 2. Do podsmażonego mięsa wlać wodę oraz wsypać suszoną włoszczyznę i dusić na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa oraz powstania sosu
  • obiad 3. Gotowe plastry szynki można podać z kim Państwo mają ochotę ja podałam z ziemniakami oraz mizerią z ogórków
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

4.63 (248 ocen)

image-0wlb0yq

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować