Placki ziemniaczane z młodą kapustą

4.47 (150 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz dodałam kapustę do placków ziemniaczanych i na pewno nie ostatni :) Placki wyszły pyszne, chrupiące, idealne z sosem czosnkowym :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 duże ziemniaki
    3 łyżki startego żółtego sera
    1 jajko
    1 cebula
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placki ziemniaczane z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki ziemniaczane z młodą kapustą 1. Kapustę umyj, posiekaj, przełóż do miski. Dodaj umyte, obrane i  starte na dużym oczku ziemniaki, starty ser, koperek oraz posiekaną cebulę. Wbij jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.
  • Placki ziemniaczane z młodą kapustą 2. Na patelni rozgrzej olej i kładź łyżką cienką warstwę ciasta. Smaż obu stron na złoty kolor, po czym osącz na papierowym ręczniku. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Młoda kapusta Ser żółty Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować