Placki ziemniaczane z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Super przepis na smaczne placki.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Młoda kapusta ½ kg
    Ziemniaki ½ kg
    Cebula biała duża 1 szt.
    Koperek ½ pęczka
    Jajko 1 szt.
    Mąka pszenna ½ szklanki
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Placki ziemniaczane z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę oczyścić i poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekaną cebulę, dodać kapustę i smażyć około 10 minut i ostudzić, po czym dodać posiekany koperek. Wymieszać wszystkie składniki, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką zgrabne placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować