PLACKI ZIEMNIACZANE Z KISZONĄ KAPUSTĄ

4.46 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą są równie smaczne jak upieczone bez kapusty. Są wyjątkowo smaczne, chrupiące o posmaku kiszonej kapusty. Jak dla mnie pyszne.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg ziemniaków
    300 g kiszonej kapusty beczkowej
    1 cebula
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki soli
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :
    Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce na małych oczkach, przekładamy na durszlak i lekko wyciskamy z nadmiaru soku. Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i dobrze wyciskamy, następnie drobno kroimy.
    Do miski przekładamy starte warzywa, kiszoną kapustę, jajka, mąkę sól i pieprz. Masę dokładnie wyrabiamy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placki, aż się przyrumienią z jednej i drugiej strony.
    Podajemy ciepłe z kleksem śmietany i koperkiem lub sosem i pieczenią.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować