Placki z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na bezmięsny obiad z wykorzystaniem młodej kapusty i ziemniaków. Placki warto podać z sosem koperkowym.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g młodej kapusty
    0,5 łyżeczki soli
    200 g ziemniaków
    mała cebula
    100 g marchewki
    1,5 - 2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    sól, pieprz, wędzona papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane Bliny

Placki z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy do zmięknięcia. Odsączamy. Dodajemy drobno startą cebulę, marchewkę i ziemniaki, mąkę i jajko. Przyprawiamy papryką wędzoną, pieprzem i w razie potrzeby solą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy z sosem. Placki gotowe, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować