Pomysł na smaczny obiad z kilku prostych składników. Delikatne i aromatyczne placki z kurczaka i młodej kapusty z dodatkiem sporej ilości koperku. Prosto szybko i pysznie.
45 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka około 250 g
ćwiartka średniej młodej kapusty
4 łyżki posiekanego koperku
2 jajka
3-4 łyżki mąki
3 łyżki jogurtu naturalnego użyłam greckiego
sól i pieprz do smaku
Placki z kurczaka i młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka i kapustę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski.
Dodajemy resztę składników i dokładnie całość mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste.
2.Na patelni rozgrzewamy olej, za pomocą łyżki nakładamy solidne porcje ciasta formując placuszki i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze